Η Grafika δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Καθώς κανένας κατασκευαστής δεν πρότεινε αξεσουάρ για μεγαλύτερα παζλ εκείνη την εποχή, δημιούργησαν για πρώτη φορά μια βάση αποθήκευσης για έως και 6.000 κομμάτια, κάτι που ήταν καινοτομία στην ευρωπαϊκή αγορά παζλ. Η εταιρεία δημιούργησε μια μεγάλη γκάμα παζλ με θέματα πίνακες καλλιτεχνών, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Brughel έγιναν διαθέσιμοι.

Το 2015 άρχισαν να προσθέτουν γνωστούς σύγχρονους καλλιτέχνες στη γκάμα τους. Ο πρώτος μεγάλος συνεργάτης ήταν η Βρετανή καλλιτέχνης Josephine Wall. Στη συνέχεια άρχισαν να συνεργάζονται με την Ισπανό καλλιτέχνη Cris Ortega και τις γοητευτικές γοτθικές κυρίες της. Ακολούθησαν δύο Γάλλοι καλλιτέχνες: ο François Ruyer που δημιουργεί σε μορφή γελοιογραφίας χιουμοριστικές μάγισσες για ενήλικες και παιδιά και η Misstigri που δημιουργεί ασιάτισσες κυρίες ανάλαφρα ντυμένες. Σήμερα η εταιρεία φιλοξενεί τα έργα από περίπου δώδεκα καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έχει κατασκευάσει παζλ έως και 4.000 κομματιών. Παράλληλα η εταιρεία πλάσαρε τη σειρά «Grafika Kids» για τους μικρότερους οπαδούς των παζλ.

Το παζλ της Grafika «Ταξίδι στον Κόσμο» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 με 48.000 κομμάτια και δημιούργησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Στα τέλη του 2017 η Grafika έχει ήδη δύο ρεκόρ στο όνομά της: τη μεγαλύτερη συλλογή παζλ, με περισσότερα από 5.000 διαθέσιμα σχέδια και το παζλ με τον υψηλότερο αριθμό κομματιών και πραγματικά υπερβολικές διαστάσεις: 7,69×2,04m!