Η εταιρεία Remoundo ιδρύθηκε το 1948 και είναι η πρώτη που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την παραγωγή επιτραπέζιων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Γκρινιάρης, Φιδάκι και Τόμπολα είναι τρία από τα πιο κλασικά παιχνίδια που σύστησε πρώτη στο ελληνικό κοινό.

Στη δεκαετία του ‘70, κυκλοφόρησε, σε συνεργασία με τον παρουσιαστή Ίκαρο, το επιτραπέζιο “Μήπως Γνωρίζετε;” που ήταν βασισμένο στο ομώνυμο τηλεοπτικό κουίζ. Η εταιρεία δημιούργησε πολλά παιχνίδια με τηλεοπτικούς ήρωες. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν ο “Τιτανικός”, εμπνευσμένο από την ταινία που εκείνη την εποχή παιζόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες με τρομερή επιτυχία. Στο παιχνίδι έπρεπε οι παίκτες να σώζουν τους ναυαγούς.

Στην ομαδική ψυχαγωγία που φέρνει κοντά διαφορετικές γενιές, η εταιρεία συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, δημιουργώντας πολυαγαπημένες διασκευές παραδοσιακών παιχνιδιών όπως ο Μουτζούρης, η Τυφλόμυγα, το Πέτρα Ψαλίδι Μολύβι Χαρτί. Τα παιδιά που έπαιξαν με τα παιχνίδια Remoundo τη δεκαετία του ’50 και του ’60 τώρα αγοράζουν τα παιχνίδια της εταιρείας για τα εγγόνια τους!

Επίσης ο οίκος έχει συνεργαστεί με πολιτιστικές οργανώσεις και κοινωφελείς οργανισμούς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Πλέγμα και τελευταία με Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σήμερα η εταιρεία εκτός από τα δικά της παιχνίδια, εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα παζλ από δυναμικούς οίκους του εξωτερικού όπως D-Toys και Deico Ρουμανίας, Educa Borras Ισπανίας και Maestro 3D Puzzle.

Κλείνοντας ήδη πάνω από 70 χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία συνεχίζει να παράγει ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια με ποιότητα, ενώ παλιά, συλλεκτικά πλέον προϊόντα της πωλούνται στο ebay και εκτίθενται σε Μουσεία Παιχνιδιών.

Πηγή: www.lifo.gr